Handleiding Bitvavo: Een Stap-voor-Stap Gids

Bitvavo is een Nederlands handelsplatform voor cryptocurrencies dat gebruikers in staat stelt om eenvoudig digitale activa te kopen, verkopen en verhandelen. Deze handleiding zal je begeleiden bij het gebruik van het Bitvavo-platform, van registratie tot het uitvoeren van transacties en het beheren van je account.

Klik hier voor een vliegende start bij de Bitvavo exchange en ontvang tot 1000 euro handelstegoed, zonder verplichtingen!

Storten met iDeal of betaalmethoden kan al vanaf 1,- euro en zitten geen transactiekosten aan verbonden.

Registratie en verificatie

 • Aanmelden bij Bitvavo
 • Accountverificatie

Storten en opnemen van geld

 • Geld storten op Bitvavo
 • Geld opnemen van Bitvavo

Het kopen en verkopen van cryptocurrencies

 • Cryptocurrencies kopen op Bitvavo
 • Cryptocurrencies verkopen op Bitvavo

Handelen op Bitvavo

 • Marktorders plaatsen
 • Limietorders plaatsen
 • Stop-loss orders plaatsen
 • Het volgen van de markt

Bitvavo fees en kosten

 • Transactiekosten
 • Opnamekosten
 • Stortingskosten

Beveiliging op Bitvavo

 • Tweefactorauthenticatie instellen
 • Beveiligingsmaatregelen van Bitvavo
 • Cold storage

Ondersteunde cryptocurrencies

 • Lijst van ondersteunde cryptocurrencies

Bitvavo Pro

 • Introductie van Bitvavo Pro
 • Extra functies en voordelen

Klantenservice en ondersteuning

 • Contact opnemen met Bitvavo
 • Veelgestelde vragen (FAQ)

Bitvavo handleiding Nederlands

Hieronder heb ik de meest complete Bitvavo handleiding van Nederland gemaakt. Stap voor stap wordt alles uitgelegd.

Natuurlijk kan het zijn dat je na het volgen van de Bitvavo exchange handleiding nog vragen hebt. Dat is helemaal niet erg en juist goed!

Vul het contactformulier in en schrijf kort en krachtig op wat jouw vraag of probleem is en ik zal mij best doen om samen met jou het op te lossen.

Registratie en verificatie

Aanmelden bij Bitvavo
Om te beginnen met het gebruik van Bitvavo, ga je naar de officiële website en klik je op de knop “Registreren”. Je wordt gevraagd om een geldig e-mailadres en wachtwoord in te voeren. Volg de instructies op het scherm om je account aan te maken.

Voordat je verder gaat met de Bitvavo handleiding is het belangrijk om een gratis account aan te maken.

Registreer je vandaag en ontvang 1000 euro handelstegoed gratis, zonder verplichtingen.

Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland maakt handelen in Bitcoin en 180+ andere cryptocurrencies makkelijk en voordelig.

Schrijf je (hier) in (volg de handleiding) en start met kopen, verkopen, bewaren of handelen in cryptocurrency.

Accountverificatie
Na het registreren moet je je account verifiëren voordat je volledige toegang hebt tot alle functies van Bitvavo. Dit omvat het verstrekken van persoonlijke informatie en het uploaden van identificatiedocumenten. Volg de stappen op het verificatiegedeelte van het platform om het proces te voltooien.

Storten en opnemen van geld

Geld storten op Bitvavo
Om geld op je Bitvavo-account te storten, ga je naar het gedeelte “Storten” op het platform. Kies de gewenste valuta (bijv. euro) en volg de instructies om een stortingsmethode te selecteren en het bedrag in te voeren. Je kunt gebruikmaken van verschillende betaalmethoden, zoals bankoverschrijvingen, iDEAL, creditcards en meer.

Geld opnemen van Bitvavo
Als je geld wilt opnemen van je Bitvavo-account, ga je naar het gedeelte “Opnemen” op het platform. Kies de gewenste valuta en voer het opnamebedrag in. Selecteer de gewenste opnamemethode en volg de instructies om het opnameverzoek te voltooien. Het geld wordt overgemaakt naar de opgegeven bankrekening.

Het kopen en verkopen van cryptocurrencies

Cryptocurrencies kopen op Bitvavo
Om cryptocurrencies te kopen op Bitvavo, ga je naar het gedeelte “Kopen” op het platform. Selecteer de cryptocurrency die je wilt kopen en de gewenste valuta waarmee je wilt kopen (bijv. BTC/EUR). Voer het bedrag in dat je wilt kopen en volg de instructies om de transactie te voltooien. De gekochte cryptocurrencies worden toegevoegd aan je Bitvavo-account.

Cryptocurrencies verkopen op Bitvavo
Als je cryptocurrencies wilt verkopen op Bitvavo, ga je naar het gedeelte “Verkopen” op het platform. Selecteer de cryptocurrency die je wilt verkopen en de gewenste valuta waarmee je wilt verkopen (bijv. BTC/EUR). Voer het bedrag in dat je wilt verkopen en volg de instructies om de transactie te voltooien. De verkoopopbrengst wordt toegevoegd aan je Bitvavo-account.

Handelen op Bitvavo

Marktorders plaatsen
Een marktorder is een type order waarbij je direct cryptocurrencies koopt of verkoopt tegen de huidige marktprijs. Om een marktorder te plaatsen, ga je naar het handelsgedeelte van het platform, selecteer je de gewenste cryptocurrency en klik je op “Kopen” of “Verkopen”. Voer het gewenste transactiebedrag in en bevestig de order. De transactie wordt direct uitgevoerd tegen de huidige marktprijs.

Limietorders plaatsen
Een limietorder is een type order waarbij je een specifieke prijs instelt waarop je wilt kopen of verkopen. Om een limietorder te plaatsen, ga je naar het handelsgedeelte van het platform, selecteer je de gewenste cryptocurrency en klik je op “Geavanceerde modus” of een vergelijkbare optie. Voer de gewenste prijs en het transactiebedrag in en bevestig de order. De transactie wordt uitgevoerd zodra de marktprijs de door jou ingestelde limiet bereikt.

Stop-loss orders plaatsen
Een stop-loss order is een type order waarbij je een prijs instelt waarop je wilt verkopen om verliezen te beperken. Om een stop-loss order te plaatsen, ga je naar het handelsgedeelte van het platform, selecteer je de gewenste cryptocurrency en klik je op “Geavanceerde modus” of een vergelijkbare optie. Voer de gewenste stop-prijs en het transactiebedrag in en bevestig de order. Als de marktprijs de door jou ingestelde stop-prijs bereikt, wordt de order uitgevoerd.

Het volgen van de markt
Op Bitvavo kun je de marktprijzen van verschillende cryptocurrencies volgen. Ga naar het handelsgedeelte van het platform en bekijk de grafieken, orderboeken en handelsvolumes. Je kunt ook gebruikmaken van technische analyse-instrumenten en indicatoren om trends en prijsbewegingen te analyseren.

Bitvavo fees en kosten

Transactiekosten
Bij het uitvoeren van transacties op Bitvavo worden er transactiekosten in rekening gebracht. Deze kosten variëren afhankelijk van de handelsvolumes en de specifieke cryptocurrency. Raadpleeg de fee-pagina op de Bitvavo-website voor gedetailleerde informatie over de transactiekosten.

Opnamekosten
Voor het opnemen van geld van Bitvavo naar je bankrekening kunnen er opnamekosten van toepassing zijn. Deze kosten kunnen verschillen afhankelijk van de betaalmethode en het opnamebedrag. Controleer de fee-pagina op de Bitvavo-website voor de meest recente informatie over opnamekosten.

Stortingskosten
Voor het storten van geld op Bitvavo kunnen er stortingskosten gelden, afhankelijk van de betaalmethode die je kiest. De meeste mensen in Nederland gebruiken iDeal en dat is gratis. Storten kan al vanaf 1,- euro.

Raadpleeg de fee-pagina op de Bitvavo-website voor meer informatie over stortingskosten.

Beveiliging op Bitvavo

Tweefactorauthenticatie instellen
Om je Bitvavo-account extra te beveiligen, wordt het sterk aanbevolen om tweefactorauthenticatie (2FA) in te schakelen. Hiermee wordt er een extra beveiligingslaag toegevoegd aan je account. Volg de instructies op het platform om 2FA in te stellen met behulp van een authenticatie-app zoals Google Authenticator.

Let op! Ik verplicht bijna mensen dit te doen.. maar dat kan natuurlijk niet. Maar het is erg raadzaam om 2FA op alle cryptocurrency exchanges te gebruiken. Heeft een crypto exchange deze optie niet? Dan zou ik er nooit een account aanmaken. Zonder 2FA is je crypto-account erg gevoelig voor hacks.

Beveiligingsmaatregelen van Bitvavo
Bitvavo neemt verschillende beveiligingsmaatregelen om de fondsen en gegevens van gebruikers te beschermen. Dit omvat onder andere het gebruik van versleutelde communicatie, het opslaan van de meeste fondsen in offline “cold storage”, en het implementeren van strikte beveiligingsprotocollen. Raadpleeg de beveiligingspagina op de Bitvavo-website voor meer informatie over de beveiligingsmaatregelen.

Cold storage
Bitvavo maakt gebruik van cold storage voor het opslaan van de meeste cryptocurrencies van gebruikers. Dit betekent dat de privésleutels van de accounts offline worden bewaard, wat extra bescherming biedt tegen mogelijke hacks en aanvallen. Dit vermindert het risico van diefstal van fondsen.

Ondersteunde cryptocurrencies

Bitvavo ondersteunt een breed scala aan cryptocurrencies. Voor een volledige lijst van ondersteunde munten, ga je naar de website van Bitvavo en bekijk je de pagina met ondersteunde cryptocurrencies. Deze lijst kan in de loop van de tijd veranderen naarmate Bitvavo nieuwe tokens toevoegt.

Bitvavo Pro

Introductie van Bitvavo Pro
Bitvavo Pro is een geavanceerd handelsplatform dat geavanceerde handelshulpmiddelen en functies biedt voor ervaren handelaren. Met Bitvavo Pro kun je gebruikmaken van geavanceerde ordertypes, grafieken, technische analyse-instrumenten en meer. Het is ontworpen voor gebruikers die op zoek zijn naar uitgebreide handelsmogelijkheden.

Extra functies en voordelen
Met Bitvavo Pro krijg je toegang tot geavanceerde functies zoals geavanceerde ordertypes, meerdere orderboeken, API-ondersteuning en meer. Het platform biedt ook lagere handelskosten voor actieve handelaren en hogere handelslimieten.

Klantenservice en ondersteuning

Contact opnemen met Bitvavo
Als je vragen, problemen of zorgen hebt, kun je contact opnemen met de klantenservice van Bitvavo. Ga naar de officiële website van Bitvavo en zoek naar de contactgegevens, zoals e-mailadres of klantenservicenummer. Je kunt ook kijken naar de “Ondersteuning” sectie op het platform voor antwoorden op veelgestelde vragen.

Social media kanalen

Veelgestelde vragen (FAQ)
Bitvavo heeft een sectie met veelgestelde vragen op de website waar je mogelijk antwoorden kunt vinden op veelvoorkomende vragen. Dit omvat informatie over het platform, verificatie, handelen, stortingen en opnames, beveiliging en meer. Raadpleeg de FAQ-sectie op de Bitvavo-website voor aanvullende ondersteuning.

Scroll naar boven